top of page


WIE BEN IK?

Ik ben Hilde, geboren te Sint-Amandsberg op 22 november 1972.

 
De voorbije jaren waren een mooi - lang niet altijd gemakkelijk - proces van bewustwording.
Mijn leven voor mijn 35ste was er een van doordoen.  Geen vragen stellen.  Gewoon doen wat je een ander zag doen en wat er van je verwacht werd.
Ik begon in te zien dat ik het maar niks vond.  Alles leek zo oppervlakkig. Alles leek zo gehaast.  In 2012 werd ik beloond met een stevige burn-out.
Beloond, … want DANKZIJ mijn ziekte heb ik eindelijk mijn echte IK gevonden. 
Vandaag sta ik liefst niet te lang meer stil bij die periode.  Het was erg heftig en moeilijk.  Vandaag kijk ik met dankbaarheid naar wat het me gebracht heeft en voel ik mijn roeping om anderen te helpen ziekte te voorkomen of te overwinnen.
 
Tijdens mijn genezingsproces begon ik interesse te krijgen in ziekte en gezondheid. Het fysieke maar ook het geestelijke en het emotionele. Inzien dat emoties en gedachten rechtstreeks te maken hebben met mijn fysieke lichaam heeft mijn leven veranderd en me terug gezond gemaakt.  Ik begon mijn eigen verantwoordelijkheid voor mijn ziekte op te nemen.  Ik trad in verbinding met mijn lichaam en leerde opnieuw luisteren en voelen.
Mijn persoonlijke groei werd ingezet en dat zal wellicht nooit meer ophouden.
 
De opleidingen tot voetreflexoloog die ik volgde duurden respectievelijk 2 en 4 jaar.
Van 2013 tot 2015 deed ik de opleiding bij het NVBR Nationaal Verbond der Belgische Reflexologen:
(heden jammer genoeg ontbonden)
Tijdens deze opleiding zat ik zelf nog volop in mijn genezingsproces.  Het lukte me te slagen en mijn diploma van professioneel voetreflexoloog werd ingekaderd 😊.
Meteen startte ik mijn eigen kleinschalige praktijk in 2015. 
 
Hoewel ik de opleiding en de technieken super vond en vind voelde ik de nood om diepere heling te kunnen brengen.  Vanuit het niets kwam de causale voetreflexologie op mijn pad. http://causalevoetreflexologie.be/index.html
Een 4-jarige opleiding was best heftig naast mijn dagelijkse job als bediende in een KMO en de huishoudelijke taken, maar er was geen twijfel mogelijk.  Ik schreef me in en werd meegezogen in de wondere wereld van de fysieke en emotionele mens.
Ik kreeg de diepgang die ik zocht. 

Ik ben enorm gepassioneerd en dankbaar voor alle inzichten die ik kreeg.  

bottom of page